Musang King at di Kuala Selangor

My family adalah yang paling kedekut berbelanja untuk durian, wpun durian bersepah2 kat Rawang.  Reason being, Mr & Mrs E perlu berpantang atas sebab2 kesihatan.  Cerita durian Kuala selangor ni bermula bila sessi biasa lepak2 kat Pasar Penambang sambil menikmati laksa & cendol at our favourite stall.  Sekali me offer my daug durian, malu2 kucingla pulak.  Mr E, asalnya mengejek me coz sayang anak konon .. akhirnya dari durian kucing tidur, jadi kucing berdiri dan berlari & bertanduk terus tangkap musang boleh.  Dia yang lebih2 makan .. haish ..

sangat expert
 Yang istimewanya, the seller tu sanggup potong, bawa durian tu seberang jalan tempat kitaorg makan laksa sedangkan waktu tu stall dia tengah ramai orang, ramai chinese yg berenti makan durian kat situ.  Special service yg mcm tu buat kita nak beli lagi ...

memang tak menyesal .. wpun agak mahal utk durian

antara laksa & cendol; antara teh tarik & nasi lemak .. ada musang

Taufiq opt for nasi lemak

Mak Tok tak blh makan byk2

sikenit ni asyik ngan handphone

yg kekenyangan adalah abah..

& mama .. tp tak puas hati sbb abah makan byk

2 comments:

  1. Bestnya makan durian...laksa pun best....

    ReplyDelete