Oleh kerana loyang me 12 x 12, me terpaksa sesuaikan sukatan dengan loyang agar tidak terlebih tebal ..
FLORENTINE COOKIES /
KRUNCHY KARAMEL ALMOND
Rujukan : Azlita Masam Manis
(me sesuaikan dengan loyang 12 x 12)
150 gm tepung Florenta
150 gm badam keping
75 gm kuaci
15 gm bijan hitam
Rujukan : Azlita Masam Manis
(me sesuaikan dengan loyang 12 x 12)
150 gm tepung Florenta
150 gm badam keping
75 gm kuaci
15 gm bijan hitam
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama lebih kurang 10 minit (ikut oven masing2). Satukan
semua bahan dalam bekas, gaul hingga semuanya bersalut sempurna. Panaskan oven
pada suhu 160C. Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis. Bakar dalam oven selama 10-15 minit (ikut oven masing2). Adunan ini cukup untuk satu loyang 12 x 12 - sederhana tebal & tak terlalu nipis.
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada
kepingan. Simpan dalam bekas kedap udara.
dan kejadiannya :
bahan2nya
proses pembakarannya
dan hasilnya tidaklah mengecewakan
Mr E sangat2 suka
No comments:
Post a Comment