Permintaan Anakku

Esok ada program Mawaddah kat Kusess. Nama cam sedap jer .. ala2 Arab tapi sebenarnya sessi ambil result yg dah terbocor. Kebetulan parents nak datang diaorang buat sekali open hostel siap ada makan2. Anak manja mama sorang ni dengan bangganya telah menyanggupi mamanya untuk membuat ........
..
..
..
..

Rendang
.
.. mak aiii utk 20 student + mak ayah = minima 60 org makan tak kira hadek beradik lagi.. utk keselamatan kena buat utk sekurang2nya 75 orang. Agaknya dia teringat rendang yg mama buat masa farewell Std 6 tu. Pengalaman & peralatan yg mama ada cuma utk 3 ekor ayam jer maksima. Pastu kena ada kat sekolah seawal 9 pagi. Dengan kerajinan yg tidak seberapa, maka mama telah ambik jalan pintas meng'order' dari satu kedai tempat mama selalu breakfast kat Bt 16, Rawang .. sebab telah terbukti kesedapannya.
.
As usual, anak mama sorang ni memang tak senang duduk kalau mama tak menyumbangkan tenaga mama. Dengan nada sayu (anak dok kat hostel .. mesti mak kesian) .. ada pula permintaan untuk makanan kegemarannya.
.
Permintaannya........
masak lemak ikan masin dan nenas
.
Sapa pulak mama nak order lemak ikan masin hari ni utk ambik pagi2 buta esok .. hmm terpaksalah mama buat sendiri .. wahai anakku.
.
P/s Gambar sumbangan Encik Google dari internet .. I'll upload hasil tangan saya & kedai setelah segalanya selesai.

5 comments:

  1. kak ME rajinnnyerrrrrrrrrrrrrrrr ;-)

    ReplyDelete
  2. Rajin??? kalau rajin buat dua2 hehehe .. anak punya pasal tak sampai hati nak turn down

    ReplyDelete
  3. hhmmmm... alangkah baiknye kalo org yg jauh ni boleh makan 'masakan' akak.. kihkihkih... :D

    ReplyDelete
  4. pehhhh...ikan sepat ke tu?

    ReplyDelete
  5. Ayong .. sila sila
    green apple .. ikan kurau kering .. nyum3

    ReplyDelete