pening .. & bertambah pening

Me MC today. Mcm biasa migrain & stress. Actually Dr dah lama advise to go for another round of scan .. rasanya last me buat wave & scan kat Tawakkal more than 10 years ago. My record kat this clinic pun dah almost every other mth me minta injection .. so dah 3 kali rasanya dia advice me. Cuma bertangguh coz nak tunggu hubby free (last time pegi sorg gak) .. & at this age rasanya kalau ada yg pelik2 lebih baik tak tau dari tau.
.. tersangatlah tak laratnya .. lepas balik clinic terus berkurung kat bilik till just now turun nak cari makanan sket .. sekali ternampak Luqman dgn happynya tgh mengerjakan hp abangnya kat depan tv & my maid dok nearby kononnya tgh menjaga Luqman tapi mata kat tv tak sedar semua button2 hp Taufiq dah dicungkil Luqman (his fav kalau jumpa hp or keyboard). Bila me sergah barulah my maid terkejut & ambil hp tu dari Luqman. Leka betul dia dgn tv ... hmm rasanya ada orang akan kena kaunseling nih ... pening..bertambah pening. Apakah me sedang mengharapkan pagar? Me jarang sekat maid kalau nak tgk tv or rest provided cleaning & all selesai .. tapi jgn sampai abaikan anak. What if Luqman terjumpa medicine (read dia nipun suka memanjat & menyelongkar) .. & pagar itu leka dgn tvnya ... omg tak sanggup nak bayangkan. Peningku lagi pening .. siapkah yg perlu di scan.

10 comments:

  1. Me..jgn takut..pegi je scan tu..selalunya tak ape2 lah..InsyaAllah..Tawakkal ye..

    Kita penah sakit mcm Me..sakit sampai tak boleh tahan, pegi SJMC..kena buat brain scan..meggigil gak masa tunggu result..siap nanges2 dah..padahal blum ape2 lagi..lepas 30 minit doc panggil..Alhamdulillah tak de apa2..so pas tu lama2 migrain kita baik sendiri..Me..

    So Me tabah ye..

    ReplyDelete
  2. ok skit ada maid ... kalau tidak pening gaks .. mkn ubt & rest k .. take care kak ;-)

    ReplyDelete
  3. owhhhh kok ralit tgk cerita dr seberang ???

    kalau saya mmg kene skolah la maid itu hehehehe

    tu sbb x de maid :D

    ReplyDelete
  4. Azmiezas, thanks for d advise .. insyaAllah nanti me plankan utk pergi

    Diana & Jiejah, maid ni mcm ditelan mati mak diluah mati bapa .. tak de pening gak sbb Luqman tu hyper & tak pernah masuk nursery, tapi bila ada nie, satu kerja pulak nak kena manage dia .. mcm ada anak sorang lagi

    ReplyDelete
  5. Azmiezas, thanks for d advise .. insyaAllah nanti me plankan utk pergi

    Diana & Jiejah, maid ni mcm ditelan mati mak diluah mati bapa .. tak de pening gak sbb Luqman tu hyper & tak pernah masuk nursery, tapi bila ada nie, satu kerja pulak nak kena manage dia .. mcm ada anak sorang lagi

    ReplyDelete
  6. my sis pun migrain.. lady penah baca dalam buku yg migrain ni ada trigger and setiap org berbeza triggernya tu.. ada org tak leh makan coklat, kalau makan mesti migrain.. and some tak leh terlalu panas etc..
    kalau tahu whats the trigger may be lebih senang doc nak merawat.. lady harap ME cepat sembuh.. have enuf rest ok.. insyaAllah everything will be ok..

    bout maid tu, susah jugak kan bila dorang ni leka.. kita tak nak la terlalu tegas, nak jugak buat mereka selesa tapi kadang2 kebaikan kita tu macam tak dihargai pulak.. my sis dah bertukar maid 6/7 kali and finally sekarang baru dapat maid yg ok..

    one of her maid, kurung anak2 my sis dalam bilik kemudian maid tu kat ruang tamu dok main mainan puzzle yg my sis beli.. lagi satu suka pakai seksi(berkemban dengan towel pendek) lepas mandi n keluar dari bilik air.. memacam lagi la..

    banyakkan bersabar, semoga lepas ni maid tu akan lebih alert... kadang2 pening jugak kan, hihi.. sapa yg perlu di scan sbnrnya..
    :)

    kalau nak sound lelebih pun takut jugak, kalau dia amik hati, nanti kita tak tahu depa punya hidden agenda..

    ReplyDelete
  7. Lady, masa 1st scan dulu takde apa2 yg pelik & result wave tunjukkan mmg migrain sbb ubat katanya.. maybe masa tu me ambik family planning pill. Now dah no more .. or may be perubahan hormon kot .. hehehe nak sedapkan hati
    Pasal maid tu .. mcm lady katalah kdg2 kita nak treat diaorg not like org asing sgt ..tapi bila dah nampak mcm ni taring kena keluar sikit tapi as usual me, lepas tu mesti lembut balik sbb i asal org susah, tak biasa nak suruh2 nih

    ReplyDelete
  8. Lady, masa 1st scan dulu takde apa2 yg pelik & result wave tunjukkan mmg migrain sbb ubat katanya.. maybe masa tu me ambik family planning pill. Now dah no more .. or may be perubahan hormon kot .. hehehe nak sedapkan hati
    Pasal maid tu .. mcm lady katalah kdg2 kita nak treat diaorg not like org asing sgt ..tapi bila dah nampak mcm ni taring kena keluar sikit tapi as usual me, lepas tu mesti lembut balik sbb i asal org susah, tak biasa nak suruh2 nih

    ReplyDelete
  9. Akak, take care ya..jangan stress sangat ya;)
    i'm praying for your speedy recovery;)

    ReplyDelete
  10. Thanks a lot Zaila ..

    ReplyDelete